Mig

Om mig

Jag heter Hanna Sandin, jag bor i Älmhult i södra Småland med mina hundar och varannan vecka bor även mina barn hos mig. Jag köpte min första hund, Bellman, 2003 tillsammans med dåvarande sambon. Jag hade redan då tanka på att träna hund och framför allt var det Agility jag hade tänkt på. Eftersom jag inte hade haft hund innan var det jag som gick på kurs tillsammans med honom. Det blev en kurs i Allmänlydnad. Metoderna då var mycket byggda på att locka hunden och blev det fel skulle man rycka i kopplet. Bellman gick från att vara en av de bästa på kursen till att var absolut sämst. Det passade helt enkelt inte oss att träna så här. Vi gick inga fler kurser och min tanke om hundägandet förändrades.

 

När Bellman började närma sig 7 år ville jag köpa en ny hund, jag ville göra det innan han blev för gammal. På våren 2010 kom Chabo in i bilden. Jag hade bestämt mig att den här gången skulle det bli annorlunda. Det här skulle bli en lydig hund. Jag gick två kurser samtidigt med Chabo hos två olika aktörer med helt olika syn på hundträning. Den aktör som hade inriktning mot mjuka moderna metoder kändes mer rätt. Jag tror egentligen inte att det var metoderna men jag tyckte att jag fick ut mycket mer från den kursen och instruktören var så inspirerande och energisk.

Bellman fick helt plötsligt börja på kurs igen och han kunde lära sig ett helt nytt koncept nämligen klickerträning.

Chabo har inte varit en helt enkel hund, han har haft stor stressproblematik och separationsångest. När det var som värst pratade jag med en instruktör om detta och man kan säga att timingen var perfekt. Hon höll på att utbilda sig till hundpsykolog och behövde praktikfall. Jag nappade direkt och vi fick stor hjälp på vägen. .

I slutet av 2012 blev både Bellman och Chabo allvarligt sjuka. Jag var inte säker på om de skulle överleva ens och jag trodde definitivt inte att jag skulle kunna tävla mer med Chabo. I början av 2013 fick jag förfrågan om jag kunde tänka mig att ta hand om en två-årig goldentik. Någon vecka senare flyttade Freja in hos oss på prov och hon blev kvar.

 

2013 fick jag möjlighet att börjar på instruktörsutbildning hos Bevreus Hundskola, numera Flickerin' Flames Hundskola. Jag har därefter haft vardagslydnadskurser både för valpar och vuxna hundar i Linnébygdens hundägarförenings regi.

 

Under 2015 hände många saker i mitt liv, under det här året växte det fram att jag behövde ha en paus från föreningen. Jag fick frågan om jag ville hålla en klickerkurs för Bevreus hundskola, det kändes som en kul utmaning så jag hoppade på. Det här blev ett bra bidrag till att finansiera min vidare utveckling inom hund. Jag har bland annat gått kompletteringsblock inom psykologi, raskunskap och läsa hund vid Hundens hus i Göteborg. Jag har även gått en instruktörsutbildning i dog parkour.

Under 2016 utökades familjen ytterligare med min nya stjärna Dex, även det en Golden retriever. Tanken med Dex är att han framförallt ska vara min tävlingshund.

 

Under 2017 har jag gått Assistanshundsinstruktörsutbildning vid Hundens hus i Stockholm och 2018 blev jag en av Svenska Brukshundsklubbens certifierade instruktörer. 2017 fick ett sorgligt slut då Bellman fick somna in på grund av cancer. Han är otroligt saknad och det är overkligt att han faktiskt är borta. Men jag är otroligt tacksam att jag fått dela så många år med vår fantastiska Bellman, han är och kommer alltid vara nummer 1.

 

I mars 2018 fick vi en ny familjemedlem i form av en pudel som heter Elllik. Den utsprungliga planen med honom var att han skulle lära mig allt om agility och utställning och även tävla i lydnad och rallylydnad. Men då Ellik utvecklat en reaktivitet har vi fått ändra träningsfokus. Jag ser dock poistivt på hans utveckling och jag hoppas och tror att vi en dag kan ta oss ut på tävlingsbanorna.

 

Under 2018 har jag även utbildat mig till Rallylydnadsinstruktör hos Anna Larsson, 3valllare och Camilla Bremell, Camillas hunderi. Därutöver har jag även påbörjat ett samarbete med Älmhult Brukshundklubb

 

CV

Instruktörsutbildningar

Rallylydnadsinstruktör, 3vallare & Camillas Hunderi, 2018

Lämplighetstest för assistanshundar, SBK,, 2018

Assistanshundsinstruktör, Hundens hus Stockholm, 2017

Dog parkour instruktör, Dogparkour Sweden, 2016

Kompletteringsblock psykologi, Hundens hus Göteborg, 2016

Kompletteringsblock hundspråk, Hundens hus Göteborg 2016

Kompletteringsblock raskunskap, Hundens hus Göteborg 2016

Instruktörsutbildning, Bevreus Hundskola, 2013

 

Övriga utbildningar

Kandidatexamina i ekonomi och statsvetenskap, Lunds Universitet

Psykologi grundkurs, Växjö Universitet

Hundens beteendebiologi 1 & 2, Linköpings Universitet

Uppfödarutbildning, Svenska kennelklubben

 

Seminarier & Föreläsningar

Hur du blir en hundmagnet, Eva Bodfäldt, 2018

Det beror på, Eva Bodfäldt & Caroline Alupo, 2018

Blygerhundar, Jessica Mann 2018

Behaviour Adjustment Training (BAT), Grisha Stewart, 2016

Do as I do Level 1 & 2, Claudia Fugazza, 2016

Tävlingspsykologi, Eva-Marie Wergård 2016

Fritt följ, Emma Willblad, 2015

 

Kurser 2014 och senare

Valpkurs, Älmhult Brukshundklubb, 2018

Lydnad för unghunden, Skånehallen, 2018

Rallycamp 2017

Mixinternat (Rallylydnad och lydnad), Hanna Nilsson, 2016

Helgkurs i rallylydnad, Anna Larsson, 2016 samt 2017

Onlinekurs i Tävlingspsykologi, Eva-Marie Wergård, 2016

Valpkurs, Älmhult Brukshundklubb, 2016

Helgkurs i lydnad, Siv Svendsen, 2015

Hundtränarkurs, Bevreus Hundskola, 2015

Läsa hund, Bevreus Hundskola, 2015

Onlinekurs i inkallning, K9 Education, 2015

Grundfärdighetskurs, Bevreus Hundskola 2014

 

Tidigare kurser

Allmänlydnadskurs (SBK), Valpkurs (SBK), Rallylydnad nybörjare och fortsättning (SBK), Vardagslydnad 1 & 2 (Linnébygdens Hundägarförening), Klickerkurs (Linnébygdens Hundägarförening), Lydnadskurser (Bevreus hundskola), Helgkurs i spår (Linnébygdens hundägarförening), Konstkurs (Linnébygdens hundägarförening)

 

Övrigt

Hjälpinstruktör i valp- och vardagslydnadskurser

Medhjälpare vid kurser och privatträningar i hundmöten

Kontaktuppgifter:

 

Email: kontakt@bellbo.se

Telefon: 076 224 81 32

Facebook: https://www.facebook.com/bellbohund/